fbpx

el-installation

IT EL Teknik står herfor til rådighed som din autoriserede elektriker, med mange års erfaring og en lang række certificeringer på vores udførte arbejde.

Læs mere om vores ydelser til både private og virksomheder. Og kontakt os hvis du har spørgsmål eller brug for et tilbud.

El-installatør

el-installation

Fremtidens el-installationer er et stort skridt på vej i den bæredygtige og selvforsynende retning for mange husejere og virksomheder. IT-EL Teknik står herfor til rådighed som din autoriserede elektriker, med mange års erfaring og en lang række certificeringer på vores udførte arbejde.

Foruden at være energivenligt og fremtidssikret, er et korrekt udført el-netværk i husstanden eller virksomheden, rygraden for et optimalt og sikkert miljø at færdes i

Eltavle

Hvis man visualiserer et hus eller virksomhed, som et levende åndende væsen, vil blodårerne være rodnettet for et sundt legeme. Ligeledes er elinstallationerne den mest essentielle del i en bolig for et sundt og sikkert hjem. Meget kan gå galt hvis ikke installationerne er korrekt udført.

Hvad end du er selvforsynende med egen strømkilde, eller får din elektricitet leveret fra nærmest elselskab, vil udgangspunktet for din strømkilde være el-tavlen

El-tavlen, også kaldet gruppetavlen, kan installeres færdigmonteret som en standard-tavle, eller som en mere avanceret intelligent tavle, hvor forskellige styringskomponenter, såsom lysdæmpning kan justeres.

Disse intelligente selvbyggede el-tavler er oftest fremtidssikret, da du herved altid kan udvide dit el-netværk. Læs eventuelt mere om dette under afsnittet ”Intelligente Boliginstallationer

El-tavlen, standard eller selvbyg, er forsynet med en række forskellige komponenter, såsom gruppeafbrydere (sikringer). Disse har til funktion at beskytte dine el-installationer, hvis der skulle opstå overbelastning. Gruppeafbryderne kan variere i ampere størrelse efter behov og type installation til både privat og erhverv.

Fejlstrømsafbryderen er et beskyttelsesudstyr, som sikrer dig mod stød hvis der ledes strøm igennem et defekt apparat. Der findes forskellige typer af fejlstrømsafbrydere, men ved nye installationer er det et lovkrav at installere en HPFI-afbryder.

El-installation

stikudtag

Fremtidens stikudtag og afbrydere indebærer hurtig og nem tilslutning af dine el-apparater, samt mulighed for korrespondanceafbrydere. De klassiske stikudtag fås i dag med mulighed for USB-tilslutning, så du nemt kan oplade din smartphone mm.

Stikkontakter kan variere af type afhængig af behovet. De kan fås med og uden indbygget afbryderfunktion installeret. Stikkontakterne uden afbryderfunktion er specielt nyttige til el-artikler som er konstant tændt, såsom køleskabe og fryser.

I dag installeres der ved lovkrav kun stikkontakter med jordforbindelse

Stikkontakter fås i 230V og 400V (kraftstik), i alverdens former og farver, og kan installeres både ude og inde. Udvendige stikkontakter, er af samme type som indvendige kontakter, dog er de stænktætte og holder fugt og vand ude.

Disse må kun installeres af en autoriseret elektriker, såsom IT-EL Teknik.

AFBRYDERE

Afbrydere er en fællesbetegnelse for tænd/slukke funktionerne i din husstand eller virksomhed. Afbrydere fås i forskellige udgaver til ethvert behov. Den klassiske 1-polet afbryder bruges til at tænde/slukke et enkelt udtag, men har du ønske om at kunne tænde/slukke for samme loftslampe fra forskellige steder i boligen, kan en korrespondance-afbryder klare opgaven.

Hvis to afbrydere til samme udtag ikke er nok, kan der installeres en eller flere krydsningsafbrydere, som sammen med to korrespondanceafbrydere, vil sørge for at du har flere muligheder for at tænde/slukke for dine loftslamper eksempelvis.

Hvis du er en person med næse for fremtiden, og vil tage næste skridt i den energivenlige retning, bør du læse vores side omkring intelligente boliginstallationer.

Det skal nævnes at al ny el-installation i boligen eller virksomheden, kun må udføres af en autoriseret elektriker

Elektriker, el-installatør, stikkontakt, strøm, ledning

KRAFTINSTALLATION

IT-EL Teknik udfører kraftinstallation, udskiftning af gamle udtag, og optimering i nybyggerier.Vi installerer kraftinstallationer til private hjem og til erhvervslivet.

Har din virksomhed eksempelvis brug for flere hundrede ampere, så sørger vores elektriker for installationen og opsætningen af dette.

BELYSNING

I gamle dage gik vi rundt og var opmærksomme på at lyset ikke brændte uden grund. Man kan sige at vi ”sparede” på strømmen. I dag installeres der lys- eller bevægelsesfølsomme detektorer, som sørger for at lyset kun er tændt der hvor man opholder sig.

Foruden detektorerne, kan der let installeres automatiske tidsindstillede afbrydere, som vil tænde/slukke dine apparater efter indstillet behov. Alt dette for at skåne miljøet og spare på strømmen – helt automatisk!

De gamle glødepærer er blevet et levn fra fortiden, og i dag installeres der oftest nyt LED-belysning både i privat husstande, virksomheder og offentlige institutioner. Selvom indkøbsprisen er en smule højere ved LED-belysning, er fortjenesten heldigvis større og holdbarheden meget længere. Herunder kan du se levetiden på de forskellige former for belysning.

  • Glødepære – ca. 1000 timer
  • >Halogenpære – ca. 2000 timer
  • Sparepære – ca. 6000 timer
  • LED-pære – ca. 45000 timer

Udendørsbelysning i form af spotlys, gadelamper eller andet, må kun installeres af en autoriseret elektriker. Disse kan installeres med intelligente tænd/slukke funktioner, således at strømregningen bliver så lav som muligt.

I dag kan du eksempelvis få installeret et LED-projektør med en tilhørende bevægelsesdetektor, som uden problem kan lyse hele gårdspladsen op til en brøkdel af det normale strømforbrug.

Mulighederne er uendelige, og du er altid velkommen til at ringe med spørgsmål omkring belysning.

SPOT 12V og 230V

Overvejer du at få installeret spotlys i gangen eller under udhænget på dit hus, er der mange muligheder at vælge imellem. Begge typer af spotlys kan fås med LED-pærer.

Et 12 volts spotlys kræver en transformer, som omformer din strøm fra 230 volt til 12 volt. Hvis du skal have installeret spotlys direkte i isoleringen kræver det en såkaldt ”safebox”.

Du skal være opmærksom på at du ikke må selv må installere 230 volt spotlys, men skal have fat i en autoriseret elektriker såsom IT-EL Teknik.

LYSDÆMPNING

Vi skal ikke mange år tilbage i tiden, hvor halogenpærerne var den mest optimale og udbredte pære i forhold til lysdæmpning. Men i dag kan man sagtens få energivenligt LED-belysning med lysdæmpning. Vi er endda kommet så langt teknologisk at lysdæmpning kan indstilles automatisk via tidsindstilling, eller lysfølsomme sensorer som indstiller belysningen efter dagslyset. Alt dette kan du læse mere om på siden omkring intelligente boliginstallationer.

FEJLFINDING

Føler du at elforbruget er højere end det burde? Måske er der overspænding i huset fra tidligere skader? Har du et apparat som bruger for megen strøm? Eller virker stikkontakterne ikke som de burde? Uanset dit problem står IT-EL Teknik til rådighed, og kan hurtigt finde og udbedre fejl i dine elinstallationer.

Kvalitetssikring af el-arbejde

Vi har mange års erfaring, og du vil blive mødt af garvede elektrikere med øje for kvalitet og sikkerhed. Og som altid er vores arbejde kvalitetssikret.

Vi kvalitetstester altid vores installationer med øje for sikkerhed. Sov trygt, velvidende at du har de nyeste og mest økonomiske komponenter i dine el-installationer.

Skulle uheldet ske at vores elektrikere har installeret en defekt enhed, vil vi naturligvis komme og rette fejlen med det samme, da du naturligvis får garanti på vores arbejde. Og vi vil kun have glade kunder!

Uanset om du skal have nyt eller renoveret, så står vi til rådighed med en lang række certificeringer og specialkompetencer.