Belysning & Lysstyring

Med den rette belysning kan du skabe lige den stemning, du ønsker. Det kan være et designelement, som skaber ro og velvære i hjemmet, men kan også blot være en praktisk installation der skal gøre os mere effektive på arbejdspladsen. Effektiv og intelligent styring af lys sørger samtidig for et lavt elforbrug, en nemmere hverdag og ekstra tryghed.

Louis Poulsen

Den danske belysningsvirksomhed Louis Poulsen, grundlagt i 1874, er rodfæstet i den skandinaviske designtradition, hvor form følger funktion. Vores produkters funktion og design er skræddersyet til at afspejle og understøtte rytmen i det naturlige lys. Hver eneste detalje i designet har et formål. Og hvert eneste design starter og slutter med lys.

Inspiration

Enigma 545

Enigma 545 blev designet af den japanske designer Shoichi Uchiyama i 2007 som en udvidelse af Enigma-familien. Enigma 545 er en større version af Enigma 425, baseret på en designidé med svævende skærme, der holdes af ultratynde wirer og giver lampen et transparent og let udtryk. Navnet enigma står for “mysterie” og henviser til, at skærmene synes at svæve, når den tændte lampe betragtes på afstand. Designet passede godt ind i Louis Poulsens produktfilosofi, og repræsenterede en nyfortolkning af flerskærmsystemet – japansk elegance kombineret med skandinavisk enkelhed. I 2018 får den oprindelige version i aluminium følgeskab af en ny, sort udgave, som udvider designets dekorative muligheder og former og spreder et roligt og stemningsfuldt lys.

Inspiration

PH 5

I 2018 var det 60 år siden, at en af verdens mest kendte og populære lamper så dagens lys. Lysmageren Poul Henningsen færdiggjorde i 1958 arbejdet med PH 5-pendlen, som på mange måder blev højdepunktet i hans lange karriere. Siden har PH 5 været et ikon for dansk design og en elsket lampe, der gennem generationer har lyst op over utallige af spiseborde i hele verden.

Vi er forhandler af 

Le Klint

LE KLINT blev etableret i 1943 og har siden været en af landets fornemste ambassadører for dansk design og håndværk. Den klassiske LE KLINT-foldeteknik, som er en del af vores DNA, anvendes til stadighed på nye måder. Samtidig udfordres former, fremstillingsmetoder og funktioner, så produktudviklingen sker i tråd med den moderne teknologi. 

Inspiration

SOLEIL

Designer Philip Bro Ludvigsen har med sit lampedesign SOLEIL arbejdet videre med den klassiske håndfoldede plisséskærm, nu i smuk forening med andre materialer som eksempelvis aluminium, papir, hør og egetræ.

SOLEIL produceres i Danmark og der er lagt stor vægt på at anvende så mange bæredygtige materialer som muligt i fremstillingen. Håndfoldede skærme i UV-bestandig lampefolie eller FSC cetificeret papir, naturledning i hør og flot forarbejdede trædetaljer i ubehandlet lys eller røget eg.

SOLEIL-lampens slanke design gør den meget anvendelig til at hænge over spisebordet, i restauranten eller mødelokalet.

Inspiration

LE KLINT Model 26

Model 26-52 er designet af Tage Klint i 1945. Lampen fås i flere størrelser og egner sig godt i rum, hvor loftshøjden er begrænset, men hvor man stadig har brug for et godt og jævnt fordelt lys.

Kom i kontakt med os

Kontakt os endelig, for rådgivning og forespørgelser.