fbpx

VARMEPUMPER

En varmepumpe er det mest energivenlige og økonomiske form for opvarmning, lige efter jordvarme. Med et minimalt CO2 udslip, og ved hjælp af den nyeste teknologi vil du kunne spare mindst 50% af din varmeregning, afhængig af din nuværende varmekilde.

Hos ITEL Teknik er vi specialister i de nyeste og mest energivenlige varmepumper på markedet, og vi leverer, installerer og servicere med certificering på vores arbejde. Dette betyder garanti på vort udførte arbejde og på din nye varmepumpe

VARMEPUMPER

En varmepumpe er det mest energivenlige og økonomiske form for opvarmning, lige efter jordvarme. Med et minimalt CO2 udslip, og ved hjælp af den nyeste teknologi vil du kunne spare mindst 50% af din varmeregning, afhængig af din nuværende varmekilde.

Hos ITEL Teknik er vi specialister i de nyeste og mest energivenlige varmepumper på markedet, og vi leverer, installerer og servicere med certificering på vores arbejde. Dette betyder garanti på vort udførte arbejde og på din nye varmepumpe.

Læs mere om vores ydelser til både private og virksomheder. For os er du ikke et nummer, men en kunde med et behov som vi vil opfylde!

Kontakt os hvis du har spørgsmål

DERFOR SKAL DU INSTALLERE EN VARMEPUMPE

Her er tale om en energioptimering, som i den grad vil skabe store besparelser både i det private hjem, og i større/mindre virksomheder.

Minimal håndtering og automatisering gør hverdagen lettere og bekymringsfri. Med en varmepumpe er du miljøbevidst og gør noget godt for næste generationer.

Aldrig mere skal du ugentligt rense og påfylde pille-fyret, eller hukke brænde for at skabe varmen til familien. Du får tid og overskud til alt det sjove.

SÅDAN FUNGERER EN VARMEPUMPE

En varmepumpe optager varmeenergi fra luften eller jorden, og omsætter det til et langt højere temperaturniveau som du får glæde af. Du skal forestille dig et perfekt lukket system, som arbejder selvstændigt og økonomisk.

Varmeanlægget installeres udenfor, placeret op af husmuren med tilgang til huset øvrige systemer. Fire simple dele i en varmepumpe gør det muligt at danne varme, selvom udendørs temperaturen er -25ºC.

En fordamper vil optage energi fra omgivelserne (jord, udeluft, udsugningsluft), som får kølemidlet til at koge og fordampe. Herefter pressen dampen sammen i kompressoren, hvorefter trykket vil hæves og temperaturen stige. Efter denne proces vil kølemidlet afgive sin varme i kondensatoren, og herefter nedkøles for at blive til væske igen.

Væsken løber nu gennem termoventilen og herefter tilbage til fordamperen, hvor hele processen starter forfra. Fra kondensatoren vil varmen fra kølemidlet overføres til husets varmefordeling, enten via et centralvarmeanlæg eller som luftvarme. Et perfekt lukket system, som ikke kræver det store vedligehold og vil levere varme under alle forhold.

Det er vigtigt at bemærke at en varmepumpe skal have tilført drivenergi i form af elektricitet. Men effekten af energien er op til fem gange højere, dvs. at du udnytter din elektricitet fem gange bedre.

Dette kaldes varmepumpens effektfaktor, også kaldet COP-faktor. Så når du skimmer markedet igennem, er det vigtigt at gå efter så god en COP-faktor som muligt. Dette hjælper vi dig naturligvis med!

LUFT TIL VAND

Denne form for varmepumpe vil fordele den indsamlede varme til husets eller virksomhedens radiatorsystem, gulvvarme og til varmtvandsbeholderen.

Du kan derfor tage et varmt bad grundet energien opsamlet fra udeluften. Dette system erstatter både det gamle olie – og naturgasfyr, og vil skabe store besparelser i husstanden.

Forholdsvist billigt at etablere, og med fuldt service og automatisering til resten af husets intelligente installationer. En fremtidssikret løsning til den travle hverdag.

Elektriker, el-installatør, stikkontakt, strøm, ledning

ENERGIKRAV Varmepumpe

Når du køber en varmepumpe er der lovkrav om effektfaktoren beregnet ud på årsbasis. Denne faktor kaldes for SCOP. Hvis faktoren er 1, betyder det at du udvinder 3 kWh varme ud af 1 kWh el. Jo højere faktor er, des bedre er effekten på varmepumpen.

Herunder kan du kort læse reglerne for hver type af varmepumpe.

LUFT TIL VAND LOVKRAV

Gulvvarme – (SCOP-værdi) må ikke være under 3,2
Radiatorer – (SCOP-værdi) må ikke være under 2,83

LUFT TIL LUFT LOVKRAV

Anlæg mindre end 12 kW og med GWP større end 150: SCOP-værdi på mindst 3,80
Anlæg mindre end 12 kW og med GWP mindre end 150: SCOP-værdi på mindst 3,42
Mindste tilladte energimærke: A

SERVICE VARMEPUMPE

Fra tid til anden skal kølemidlerne udskiftes i din varmepumpe. Om end du har en gammel varmepumpe, eller forholdsvis ny kan vi yde service og sørge for den bedste drift og udnyttelse af systemet.

Vi tilbyder specialservice på kølemidlerne R410 og den nye energivenlige R32.

Ved at købe en varmepumpe ved ITEL Teknik skal du aldrig mere bekymre dig om varme i huset. De nyeste modeller er specielt designet til vort nordlige klima, så selvom vi en dag skulle få -25⁰C i landet, vil du stadig have det lunt og rart indendørs.